اثرات استفاده مجزا و تلفیقی پروبیوتیک (Lactobacillus casei) و پربیوتیک (A- MAX) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با رشد (GH وIGF1) در بچه ماهی کپورمعمولی (cyprinus carpio)

نوع مقاله : تغذیه

نویسندگان

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

در این آزمایش اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei)، پربیوتیک AMAX و تلفیق پروبیوتیک و پربیوتیک بر بیان ژن­ هورمون رشد (GH) و فاکتور رشد شبه انسولینی (IGFI) درماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. بدین­ منظور تعداد 180 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 0/35±23/7 گرم به ­مدت 8 هفته با جیره­ های آزمایشی حاوی CFU/gr 107 (لاکتوباسیلوس کازئی)، 0/1­% پربیوتیک AMAX و ترکیب پروبیوتیک و پربیوتیک و جیره شاهد تغذیه شدند. در پایان دوره، از بافت کبد و مغز نمونه­ برداری شد و استخراج RNA انجام گرفت، برای سنتز  cDNA از کیت Suprime Script RTase استفاده شد و بیان ژن­ های مذکور با استفاده از Real time PCR مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد در گروه ­های تغذیه شده با پروبیوتیک، پربیوتیک و تلفیق پروبیوتیک وپربیوتیک میزان بیان ژن IGF1 به ­ترتیب 5/94، 5/68، 7/87 برابر گروه شاهد بود. هم ­چنین بیان ژنGH به ­ترتیب 9/25، 8/88، 17/35 برابر گروه شاهد بود. اختلاف معنی ­داری در هر دو ژن تغذیه شده با تلفیق پروبیوتیک وپربیوتیک با تیمارهای مجزای پروبیوتیک و پربیوتیک مشاهده شد (0/05>P).نتایج این مطالعه نشان­ دهنده اثرات مفید لاکتوباسیلوس کازئی و پربیوتیک AMAX به ­ویژه به صورت تلفیقی بر شاخص ­های رشد ماهی کپور می ­باشد (0/05>P).

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of singular or combined administration of prebiotioc AMax© and Lactobacillus casei on growth related genes expression (IGFI and GH) in common carp (Cyprinus carpio)

نویسندگان [English]

  • Zahra Niki maleki
  • Ali Shabany
  • Roghaye Safari
Department of Fisheries, Faculty of Fisheries and Environment, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
چکیده [English]

The aim of the present study was to investigate the effects of prebiotic AMAX, probiotic Lactobacillus casei and combined AMAX and Lactobacillus casei on growth hormone (GH) and Insulin like Growth Factor (IGF1) genes expression in common carp. For this purpose, 180 fish with average weight of 23.7+0.35 gr fed on diet supplemented with 0.1 % prebiotic, CFU/g Lactobacillus casei , the mix of AMAX and Lactobacillus casei  for 8 weeks. At the end of feeding trial, RNA extracted from liver and brain, cDNA synthesised using SuprimeScript RTase and growth genes expression were assessed using Real Time PCR. Result showed that expression of IGF1and GH was (5.94, 5.68 and 7.87) and (9.25, 8.8 and 17.35) fold of control group. There was significant differences in both studied gene in fish fed combined pro and pre with singular AMAX and Lactobacillus casei (p<0.05). Overall result showed suitable effect of prebiotic AMAX and probiotic Lactobacillus casei specially their combination on growth indices in common carp.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Cyprimus carpio
  • Lactobacillus casei
  • Amax
  • GH
  • IGF1
  • Growth
  1. افشارمازندران، ن.، 1389. کتاب راهنمای عملی تغذیه و نهاده ­های غذایی و دارویی آبزیان در ایران. انتشارات نوربخش. 216 صفحه.
  2. اکرمی، ر.؛ ابراهیمی، ع.؛ شاملوفر، ف.م. و رازقی ­منصور، م.، 1393. تأثیر پری­بیوتیک مانان­ الیگوساکارید بر عملکرد رشد، بازماندگی و مقاومت لاروی ماهی قزل ­آلای رنگین­ کمان در برابر استرس­ های محیطی. نشریه پژوهش ­های ماهی­ شناسی کاربردی. دوره 2، شماره 3، صفحات 29 تا 42.
  3. ایمان پور، م.ر.؛ روحی، ز.؛ سلاقی، ز.؛ بیک­ زاده، آ. و داودی ­پور، ع.ر.،1394. اثر پربیوتیک پریمالاک بر شاخص ­های رشد، پارامترهای بیوشیمیایی خون، بازماندگی و مقاومت در برابر تنش شوری بچه ماهی کپورمعمولی دریایی. علوم و فنون شیلات. دوره 4، شماره 3، صفحات 17 تا 28.
  4. باعثی، ف.؛ آبرومند، ع.؛ ضیائی ­نژاد، س. و جواهری­ بابلی، م.، 1395. تأثیر لاکتوباسیلوس ­های پروبیوتیکی تجاری بر پارامترهای رشد، بقاء و شاخص ­های تغذیه ­ای ماهی کپور معمولی. نشریه توسعه آبزی­ پروری. سال 10، شماره 4، صفحات 34 تا 49.
  5. صفری،­ر.؛ حسینی ­فر، س.­ح.­ و ­خلیلی، م.، 1395. اثرات به ­کارگیری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی و پودر قارچ صدفی در جیره بر بیان ژن­ های مرتبط با ایمنی (TNF-alfaو IL1b) در ماهی زبرا . طرح پژوهشی دانشکده شیلات و محیط زیست. 70 صفحه.
  6. خدابخش، ا. و قبادی، ش.، 1392. تاثیر مخلوط پروبیوتیک الیگوساکارید (MOS)­ و بتا 1و3گلوکان بر شاخص ­های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه­ ماهی کپورعلفخوار(Ctenopharyngodon idella). علوم تکثیر و آبزی ­پروری. سال 1، شماره 1، صفحات 41 تا 54.
  7. صابریان­ جویباری، م.؛ قبادی، ش. و وطن ­دوست، ص.، 1395. تاثیر سطوح مختلف پری­بیوتیک A-MAX برشاخص ­های رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه در بچه ­ماهی کپورمعمولی. نشریه توسعه آبزی­ پروری، دوره 2، شماره 1، صفحات 63 تا 75.
  8. محمودیان، ا.؛ کرامت ­امیرکلایی، ع.؛ اکرمی، ر. و بهلکه، ا.، 1394. بررسی اثر پری­بیوتیک آلفامیون و پروبیوتیک پروتکسین به صورت انفرادی و ترکیبی بر رشد بچه ­ماهیان کپورمعمولی. پژوهش ­های ماهی ­شناسی کاربردی. دوره 3، شماره 1، صفحات 93 تا 104.
  9. Alderman, D.J., 2002. Trends in therapy and prophylaxis. Bulletin of the European Association of Fish Pathologists. Vol. 22, No. 2, pp: 117-125.
  10. Andani, H.R.R.; Tukmechi, A.; Meshkini, S. and Sheikhzadeh, N., 2012. Antagonistic activity of two potential probiotic bacteria from fish intestines and investigation of their effects on growth performance and immune response in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Journal of Applied Ichthyology. Vol. 28, pp: 728-734.
  11. Asaduzzaman, M.; Sofia, E.; Shakil, A.; Haque, N.F.; Khan, M.N.A.; Ikeda, D.; Kinoshita, S. and Abol-Munafi, A.B., 2018. Host gut-derived probiotic bacteria promote hypertrophic muscle progression and upregulate growth-related gene expression of slow-growing Malaysian Mahseer Tor tambroides. Aquaculture Reports. Vol. 9, pp: 37-45.
  12. Balcázar, J.L.; Vendrell, D.; De Blas, I.; Ruiz-Zarzuela, I. and Múzquiz, J.L., 2009. Effect of Lactococcus lactis CLFP 100 and Leuconostoc mesenteroides CLFP 196 on Aeromonas salmonicida infection in brown trout (Salmo trutta). J. Mol. Microb. Biotech. Vol. 17, pp: 153-157.
  13. Bekcan, S.; Dogankaya, L. and cakirogollari, G.C., 2006. Growth and body composition of European catfish (Silurus glanis) fed diet containing different percentages of protein. The Israeli j of Aquaculture. Vol. 58, No. 2, pp: 137-142.
  14. Boloki, M.L.; Jafaryan, H.; Faramarzi, M. and Adineh, H., 2011. The effects of Amax yeast fed to Persian sturgeon (Acipencer persicus) larvae via bioenrichment of Daphnia magna. AACL Bioflux. Vol. 4, pp: 361-367.
  15. Carnevali, O.; de Vivo, L.; Sulpizio, R.; Gioacchini, G.; Olivotto, I.; Silvi, S. and Cresci, A., 2006. Aquaculture. Vol. 258, pp: 430-438.
  16. Chabrillón, M.; Rico, R.; Arijo, S.; Díaz-Rosales, P.; Balebona, M. and Moriñigo, M., 2005. Interactions of microorganisms isolated from gilthead sea bream, Sparus aurata L., on Vibrio harveyi, a pathogen of farmed Senegalese sole. J. Fish. Dis. Vol. 28, pp: 531-537. 
  17. Doos Ali Van, Z.; Alishahi, M. and Tabande, M.R., 2014. Effects of different levels of Lactobacillus casei as probiotic on growth performance and digestive enzymes activity of Barbus gryprus. International Journal of Biosciences. Vol. 4, pp: 106-116.
  18. Duan, C. and Plisetskaya, E.M., 1993. Nutritional regulation of insulin-like growth Factor-I mRNA expression in salmon tissues. J of Endocrinology. Vol. 139, pp: 243-252.
  19. Dimitroglou, A.; Merrifield, D.L.; Moate, R.; Davies, S.J.; Spring, P. and Sweetman, J., 2010. Effects of mannan oligosaccharide (MOS) supplementation on growth performance, feed utilisation, intestinal histology and gut microbiota of gilthead sea bream (Sparus aurata). Aquaculture. Vol. 300, pp: 182-188.
  20. Hassan, M.S.M.1.; Moustafa, M.M.A.; EL-Garhy, H.A.S., and Refaat, M.H., 2015. The influence of symbiotic on growth and expression of GH, GHR1 and IGF-I genes in Oreochromis niloticus fingerlings. Journal of Fisheries and Aquaculture. Vol. 6, pp: 176-182.
  21. Jurado, J.; Villasanta-González, A.; Tapia-Paniagua, S. T.; Balebona, M.C.; de la Banda, I.G.; Moríñigo, M.Á. and Prieto-Álamo, M.J., 2018. Dietary administration of the probiotic Shewanella putrefaciens Pdp11 promotes transcriptional changes of genes involved in growth and immunity in Solea senegalensis larvae. Fish & shellfish immunology. Vol. 77, pp: 350-363.
  22. Longland, T.M.; Oikawa, S.Y.; Mitchell, C.J.; Devries, M.C. and Phillips, S.M., 2016. Higher compared with lower dietary protein during an energy deficit combined with intense exercise promotes greater lean mass gain and fat mass loss: a randomized trial. Am. J. Clin. Nutr. Vol. 103, pp: 738-746.
  23. Nelson, S.N. and Van der Kraak, G., 2010. Characterization and regulation of the insulin-like growth factor (IGF) system in the zebrafish (Danio rerio) ovary. Gen Comp Endocrinol. Vol. 168, pp: 111-120.
  24. Norouzi, M.; Meftah, H. and Karimzadeh, S., 2010. The Study of Effect of dietary Mannan oligosaccharides as prebiotic on growth performance and some blood metabolites in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). ISFNF. 275 p.
  25. Sado, R.J.; Bicudo, A.J.D.A. and Cyrino, J.E.P., 2008. Feeding dietary mannan oligosaccharid to juvenile nile tilapia (Oreochromis niloticus), has no effect on hematological parameters and showed decreased feed consumption, Journal of World Aquaculture Society. Vol. 39, pp: 821-826.
  26. Safari, R.; Adel, M.; Lazado, C.C.; Caipang, C.M. and Dadar, M., 2016. Host-derived probiotics Enterococcus casseliflavus improves resistance against Streptococcus iniae infection in rainbow trout via immunomodulation. Fish Shellfish Immun. Vol. 52, pp:  198-205.
  27. Salamatdoustnobar, R.; Ghorbani, A.; Ghaem maghami, S. and Motalebi, V., 2011. Effect of prebiotic on the fingerling rainbow trout performance parameters (Oncorhynchus mykiss). World journal of fish and marine science. Vol. 3, No. 4, pp: 305-330.
  28. Staykov, Y.; Spring, P.; Denev, S. and Sweetman, J., 2007. Effect of mannan oligosaccharide on the growth performance and immune status of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture International. Vol. 15, pp: 153-161.